Вода із солоних огірків багата на вітамін С і її регулярне вживання зміцнює наш імунітет, що особливо важливо восени та взимку, коли організм ослаблений. Крім того, в розсолі є вітамін А, вітаміни групи В та вітамін Е, а також магній, натрій, цинк, фосфор, калій та кальцій.26 черв. 2023 р.
Яка користь від квашених огірків?
ентеросорбентів, які сприяють виведенню токсинів з організму; харчових волокон в овочах, які дозволяють почуватись ситим; молочної кислоти, яка утворюється у процесі квашення та знижує рівень pH, завдяки чому поліпшується процес травлення їжі та засвоєння поживних речовин в організмі.
Чого хочеться розсолу?
В огірках і розсолі, крім натрію, міститься вітамін K (12 відсотків від добової дози) і вітамін A (24 відсотки від добової дози). При нестачі цих вітамінів може виникнути потяг до солоних огірків. А на оцет, який використовують при маринуванні, тягне при зниженій кислотності шлунка.
Який вітамін міститься в огірках?
Огірки містять чимало поживних речовин, які необхідні нашому організму. До їхнього складу входять: вітамін B, тіамін, рибофлавін, клітковина, вітамін К, рослинний білок, пантотенова кислота, вітамін С, глюкоза, жири, калій, марганець, кальцій, магній, ніацин, цинк, фолієва кислота, вітаміни B5 та B6.
Користь і шкода солоних огірків
1. Насичення організму водою Справа навіть не в тому, що в огірках багато води. У їх складі є калій, який поліпшує надходження води в тканини і органи. Огірки свіжі, …