Черемша – перша весняна зелень, яка має приємний часниковий аромат та славиться своїми корисними властивостями, зокрема потужними бактерицидними, антибактеріальними і антисептичними діями, а також вітамінним складом. Ця рослина відома і під іншими назвами – цибуля ведмежа, дикий часник, левурда, колба, чензелі.24 бер. 2021 р.
Який на смак часник?
Часник має сильний аромат, який стає різкішим після розрізання, та гострий смак, який пом'якшується, стає вершковим та солодкуватим після приготування. Смакові якості приготованого часнику найкраще розкриваються, якщо запекти цілу цибулину і використовувати її м'якоть для різних страв.
Кому не можна їсти черемшу?
Кому не можна їсти черемшу Черемшу краще не вживати під час вагітності, людям, що страждають на гастрит, епілепсію, виразку шлунка і 12-палої кишки. За надмірного споживання вона може викликати безсоння, головні болі та розлад шлунка.
Як правильно пасинкувати часник?
Проводити пасинкування потрібно дуже обережно і поступово, видаляючи тільки мінімальну кількість непотрібних бічних пагонів за один прийом. Потрібно своєчасно видаляти зайві пасинки і листову масу.
Сорти часнику — Вікіпедія
До Державного Реєстру сортів рослин для розповсюдження занесено 9 сортів часнику, які можна розповсюджувати по Україні. До реєстру занесено наступні сорти: 1. Прометей 2. Харнас 3. Промінь 4. Софіївський 5. Маніловській 6. Добродій 7. Мереф’янській білий 8. Дюшес 9. Знахарь…