Якість зерна відповідає вимогам стандарту до вищих ґатунків твердої пшениці: вміст сухого протеїну – 13,9–15,9%, сирої клейковини – 28,0–30,7%, ІДК – 90 у. о., натура зерна сягає 798–835 г/л, скловидність – 95%, маса 1000 насінин – 45,8–48,4 г.12 лип. 2021 р.
Де вирощують пшеницю твердих сортів?
Тверді сорти пшениці мають чудові характеристики, завдяки чому вони зайняли провідні позиції серед зернових культур. Додаткова перевага – простота вирощування. Цей сорт можна культивувати у всіх районах України, крім гірських областей.
Як визначити якість пшениці?
Оцінка якості здійснюється за результатами аналізу показників основного зерна і зернової маси. Перевіряється зараженість шкідниками, вологість, натурна маса, засміченість. Також вивчається склоподібність, свіжість, абсолютна вага, доброякісність, вирівняність, плівковість зерна.
Як визначити клас зерна пшениці?
Сила борошна в одиницях альвеографа, не менше ніж: 220 – для 1 класу; 160 — 2 клас; 130 — 3 клас; необмежено — 4 клас.
Оцінювання сортів пшениці твердої озимої за показниками …
ня сортів пшениці твердої озимої за по-казниками росту та розвитку. Збірник на-укових праць «Агробіологія», 2021. № 1. С. 85–92. Ljubych V.V., Poljanec’ka I.O. …