Досить зовсім невеликої кількості — пари чайних ложок соку або порошкової лимонної кислоти на кінчику ножа на середню каструлю. Це запобігає потемнінню звареної картоплі. При цьому смакові властивості продукту не змінюються. Можна додати трохи оцту, але деякі відчувають потім його смак.
Чому картопля чорніє після варіння?
Якщо картопля вирощена на ґрунтах з нестачею калію та надлишком азоту, вона неминуче темнітиме після варіння. Що робити Очищаючи картоплю перед варінням, відразу кладіть її в холодну воду. Підкисліть її, додавши лимонну кислоту, часточку лимона або оцет (столова ложка на літр води). Кеш
Чому картопля чорніє всередині?
Чому чорніє картопля Такі добрива містять велику кількість азоту, який прискорює ріст рослин і дозволяє наростити велику масу бульб. Однак саме велика кількість азоту є основною причиною того, що бульби картоплі в процесі зберігання чорніють.
Чому картопля синіє варена?
Сьогодні хотілося б окремо розібратися, чому відварна картопля після варіння часом набуває сіруватий, голубуватий або навіть насичено чорний колір, інформує Ukr. Media. Виною всьому є хлорогенова кислота, яка зайво накопичується у проблемних бульбах. Кеш
Чому картопля синіє після варіння – Ogorod.biz.ua