До того ж він ідеально комбінується з яблуками, морквою, сливами, волоськими горіхами. Запечений або сирий гарбуз із яблуком, корицею та невеликою кількістю волоських горіхів – смачний та дуже корисний десерт для тих, хто дотримується здорового харчування та контролює свою вагу.26 вер. 2021 р.
Кому не можна їсти гарбуз?
Шкода гарбуза – кому не можна вживати
- захворювання шлунково-кишкового тракту;
- запальні процеси в області печінки і нирок;
- камені в жовчному міхурі і нирках;
- цукровий діабет.
Що робити з гарбуза?
З гарбуза готують каші, супи, запіканки, гарніри та десерти, цукати та мармелад. Також із нього виходить смачнющий сік. Вчені кажуть, що гарбуз містить вітаміни A, B, C, PP, E, клітковину, мінерали кальцію, калій, залізо, цукор, мідь, фтор, цинк, каротин. А бета-каротину набагато більше, ніж у моркві.
Яка користь від печеного гарбуза?
Завдяки величезній кількості вітаміну А і бета-каротину він дуже добре впливає на стан шкіри, репродуктивне здоров'я, роботу зорових м'язів і покращує імунітет. Крім цього, багато у ньому міді – цей компонент разом із залізом беруть участь у доставці кисню до клітин.
Гарбуз запечений з прянощами: рецепт запікання гарбуза
Запечений гарбуз з прянощами: простий рецепт запікання гарбуза в домашніх умовах. Корисний рецепт приготування гарбуза (гарнір або десерт) в духовці читайте на Смачно 24.