Квіти материнки покривають схили пагорбів, бузковим килимом – виглядає вражаюче. Квітуча материнка за красою нічим не поступається лаванді. Ось тільки аромат трави інший: густий, пряний, нагадує запах майорану. Тому орегано часто називають “диким майораном”, хоча це зовсім інша історія.19 груд. 2020 р.
Як в народі називають орегано?
Матери́нка звича́йна (Origanum vulgare L.) — багаторічна трав'яниста рослина родини глухокропивових з коротким кореневищем. Використовується в кулінарії під назвою ореґа́но, зокрема в італійській кухні. Може використовуватися як лікарська рослина.
Як їсти орегано?
Листя орегано вживають в їжу як в свіжому, так в сушеному вигляді. Орегано ідеально поєднується з шинкою, салатами, рибними соусами. Це незамінна приправа для запеченої свинини і ягнятини, м'ясних супів, запеченої картоплі. Додавати її потрібно незадовго до готовності страви.
Для чого приправа орегано?
Орегано – універсальна пряність, тому її додають в м'ясні, рибні та овочеві страви, в хлібне та кексове тісто, для приготування маринадів та ароматизації різноманітних алкогольних лікерів.
Орегано – що це таке, фото, корисні …
Що таке орегано: повна характеристика і рецепти страв Пряні трави широко застосовуються як в кулінарії, так і в лікувальних цілях. Одним з таких пряних рослин відноситься орегано. Ця трава має гіркуватим, але в …