Як визначити чи справжній мед?
Розведіть мед у склянці води та додайте трохи йоду. Натуральний мед не утворює осаду, якщо в ньому є домішки (крейда, борошно, тирса, крохмаль), вони осядуть на дно або спливуть на поверхню. У розчин води та меду потрібно капнути йод, що допоможе виявити борошно чи крохмаль. Якщо вони справді є, розчин посиніє.
Коли мед шкідливий?
Мед не лише втрачає всі свої вітаміни і корисні ферменти, але і виділяє оксиметилфурфурол, який важко вивести з організму. Ця речовина швидко накопичується і провокує розвиток багатьох захворювань. Фахівці стверджують, що різке підвищення оксиметилфурфуролу відбувається при нагріванні меду до 65 градусів.
Чому мед вважають сумішшю?
Склад меду Мед являє собою суміш багатьох компонентів. Основний його склад це цукри, серед яких виділяють три основних – глюкоза, фруктоза та сахароза. Глюкози і фруктози у доброякісному меді повинно міститися не менше, ніж 70%. Ще один з головних компонентів меду натурального – це вода.
Мед — Вікіпедія
У меді виявлено близько 300 різних компонентів, 100 з них є постійними й маються в кожнім виді. … у результаті чого утворення ароматичних речовин припиняється і медовий аромат зникає.