Окрошка — традиційний холодний суп, що готують переважно на Сході України. Походження окрошки — відкрите питання, бо достовірних історичних відомостей з цього приводу не збереглося. Однак більшість істориків пов'язують виникнення окрошки із… хрещенням Київської Русі.
Яка країна придумала окрошку?
Окрошка
Класична окрошка на квасі | |
---|---|
Тип | холодний суп |
Походження | російська кухня |
Входить у національні кухні | російська кухня |
Автор | О. Молоховець |
Як окрошка на українській мові?
Тлумачення, значення слова «окрошка»: ОКРО́ШКА, и, жін.
Що потрібно для окрошки?
Окрошка класична: рецепт
- Картопля – 4-5 шт.
- яйця – 5 шт.
- редиска – 8-10 шт.
- свіжі огірки – 2-3 шт.
- варена або копчена ковбаса – 300 г
- пучок кропу
- пучок зеленої цибулі
- сіль за смаком
Окрошка — Вікіпедія
Окро́шка (рос. окрошка, від дієслова крошить — «кришити», «подрібнювати») — різновид холодного супу на овочевій основі. Належить до традиційних українських страв .