Як правильно підготувати рис для плову?
Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду необхідно гарненько посолити. Секрет в тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.
Яка пропорція води і рису для плову?
Як варити рис для плову Це вимиє з рису крохмаль, які роблять кашу клейкою. Для варіння розсипчастого рису виберіть посуд з товстим дном, який закривається кришкою. Тоді консистенція плову буде правильною. Рис для плову залийте холодною водою у співвідношенні 1:3. Кеш
Як правильно промити рис?
Промити рис під проточною водою 5-7 разів . Так ви зможете зменшити кількість крохмалю, який і є причиною додаткової клейкості готової страви. Щоб спростити процес промивання рису, використовуйте сито. Щоб рис зварився в два рази швидше, перед приготуванням його можна замочити у чистій воді, залишивши на 40-60 хвилин. Кеш
Рис для плову: який краще використовувати і як обробити
Кращі сорти рису для приготування в казані: 1. Девзира. За кольором відрізняється від інших кремовим кольором, солодкуватий, з присмаком солоду. 2. Жасмин. Рисинків цього виду витягнуті і білі. …