Де вирощують зернових культур?
Озиме жито, тритикале і овес поширені переважно на Поліссі і в Лісостепу; озимий ячмінь — в районах Степу; просо — в усіх зонах України; кукурудза на зерно — в Степу й Лісостепу; рис і сорго — у степових районах. Зерно і солому багатьох зернових культур використовують як сировину у переробній промисловості.
Скільки треба ячменю на 1 га?
Ярий ячмінь, зазвичай, сіють в кінці березня. Приблизні норми від 4 до 4,5 млн зерен на 1 га. Норма висіву завжди буде індивідуальною, бо, до прикладу, при кращих попередніх показниках можна висіяти менше посівного матеріалу.
Що виготовляють із зернових культур?
Зернові культури – продукт, що використовується у виробництві хліба, хлібобулочних виробів і круп. Крім того, на їх основі роблять концентровані й грубі корми, які використовуються у тваринництві.
Про затвердження Методичних вимог у сфері насінництва …
Мінімальні норми просторової ізоляції між сусідніми посівами зернових культур мають відповідати нормам, встановленим згідно з додатком 2 до цих Методичних …