Навіщо обрізають верхівки у малини

Чому бажано обрізати малину Сезонна обрізка малини стимулює ріст плодових гілок, на яких стигне цьогорічний та майбутній ягідний врожай. Найкращим плодоношенням відрізняються кущі, у яких кількість міцних пагонів не перевищує 10-12 штук на квадратний метр площі.4 січ. 2022 р.

Для чого обрізають малину?

Адже обрізка для малини – це основна запорука отримання врожаю. Кущ малини протягом одного літа відрощує пагін, який дасть урожай на наступне літо. Одночасно з цим щороку він відрощує і нові гілочки. Однорічні пагони плодоносять на наступний рік, трирічні ж плодоносять також, але вже значно менше.

Як правильно прорідити малину?

Проріджувати малинник потрібно так, щоб на одному квадратному метрі росло приблизно 30 стебел малини: тоді між кущами вільно циркулюватиме повітря, і буде зручніше збирати ягоди. Якщо сорт малини високорослий, то верхівки стебел слід обрізати на висоті грудей, щоб обрізані пагони не перевищували 120 см.

Коли підрізають малину?

Якщо звичайну малину краще обрізати на початку осені або в середині до приходу стійкого холоду, то обрізання ремонтантних сортів малини (це сорти, що приносять урожай двічі за сезон, плоди дозрівають до настання морозів) потрібно проводити максимально пізно восени, в листопаді, або, залежно від погодних умов, навіть у

Навіщо у малини потрібно обрізати верхівку?
Обрізка малини дуже важлива. Саме вона є запорукою майбутнього хорошого врожаю. Обрізку проводять для ранніх сортів відразу після плодоношення, а для ремонтантних – у вересні.

Related Post

Посадка газону своїми руками поетапноПосадка газону своїми руками поетапно

Как правильно посадить газон без катка? Особенности посадки газона без катка Посеяв траву, утрамбовку проводите насухую, без предварительного полива, чтобы семена не прилипали к катку или трамбовке. Следующий шаг —

Чи можна пиріжки зберігати у морозилціЧи можна пиріжки зберігати у морозилці

Обернути кожен пиріжок плівкою і заморозити. Термін зберігання таких напівфабрикатів — до 3-х місяців. Виготовлені вироби із заварного тіста зберігаються при температурі від 0 до 6 градусів близько 3-х діб,