Морква містить бета-каротин, який є попередником вітаміну А. Лютеїн, що знаходиться в овочі, відіграє важливу роль у зменшенні дегенерації жовтої плями і поліпшенні здоров'я очей. З цією метою можна включити моркву в звичний раціон. Овоч буде не зайвим в харчуванні будь-якої здорової людини.30 квіт. 2022 р.
Що лікує морква?
Морква містить бета-каротин, який покращує роботу легенів. Бета-каротин є попередником вітаміну А. Потрапляючи, в організм людини каротин перетворюється на вітамін А, який найбільш корисний для молодих жінок. Також цілющі властивості моркви пов`язані із зміцненням сітківки ока.
Для чого корисно їсти моркву?
Також в моркві є залізо, кальцій, калій, фосфор і вуглеводи. Крім сприятливого впливу на зір, морква також позитивно впливає на стан шкіри, слизових оболонок, нігтів і волосся. Вона постачає клітковину, яка регулює роботу кишечника та забезпечує триваліше відчуття ситості після їжі.
Кому не можна їсти моркву?
Кому не можна їсти моркву Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин. Серед протипоказань до вживання моркви – виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).
Чому морква жовта: склад, фото, користь і шкода | #ТЕГ
Морква протипоказана при хворобах ШКТ Протипоказання прив’язані до великої кількості каротиновых сполук у складі коренеплоду. Якщо людина вживає велику кількість продукту протягом короткого часу, його шкіра придбає помітний жовтуватий відтінок, особливо в області обличчя та …