Як на зиму заготовити м’яту на зиму?
Заморожування м'яти на зиму Заморожування без бланшування. Листя м'яти подрібнюємо і поміщаємо в контейнер для зберігання продуктів. Термін зберігання не більше дев'яти місяців. Пізніше м'ята втратить свої корисні властивості.
Як правильно зрізати м’яту?
Збирати сировину слід, зрізуючи гілочки разом з квітками. Робити це треба тільки в суху і бажано похмуру погоду. Якщо день за днем світить яскраве сонце, то краще збирати рано вранці або на заході сонця. Ранковий збір слід починати тільки після того, як остаточно просохне роса.
Коли Збирають м’яту?
Як правильно заготовити м'яту на зиму Антоніна відразу зауважила, що зараз саме сезон для заготовки м'яти. Збирати її краще рано-вранці, коли ще не зійшла роса. Тоді вона накопичує більше ефірних олій. А далі все просто: сформувати пучки та підвісити у теплому місці.
Як правильно заморозити м’яту: три …
Спосіб №1 Найпопулярніший варіант – заморожування м’яти цілими гілками. Для цього і необхідно помістити їх у пакети: обережно, але щільно укласти і відправити в морозильну камеру. Або ж гілки можна порізати на невеликі відростки і скласти в банку. Найчитабельніше з розділу