Слово манти походить ймовірно від китайського «маньтоу» – «голова з начинкою». Національна грузинська страва хінкалі, як і пельмені, готуються з пісного тіста з додаванням м'ясної начинки. В класичному варіанті використовується рублена яловичина, іноді – свинина, але тільки в поєднанні з яловичиною.
Як називають пельмені?
Українські вареники, російські пельмені, італійські равіолі, узбецькі манти, китайські цсяоцзи, монгольські буузи, грузинські хінкалі і багато інших виробів з тіста з начинкою всередині. У чому ж різниця? Ці страви користуються тим же самим правилом в різних країнах світу: чим смачніше "заклав" начинку, тим смачніше.
Як називаються маленькі пельмені?
Вонтони або хуньтунь – це різновид китайських пельменів. Начинка у них буває з курятини, свинини, креветок, пекінської капусти, грибів (шиїтаке, сянгу) і фруктів. Вонтони готують на пару, варять або смажать в олії. Невеликі варені пельмені зі свининою зазвичай йдуть в суп, а великі смажені подають окремо. Кеш
Хто вигадав пельмені?
Пельмені були запозичені у фіно-угорських народів Уралу, які в основному займались ловлею дичини і риби та збором грибів й ягід.