Лимонна кислота чудово підходить для виробництва сиру, використовується в кулінарії, під час виробництва багатьох інших харчових продуктів та напоїв. Основне завдання лимонної кислоти в сироварні — коагулювати білок із молока (хімічна реакція в молоці, що викликає його розкладання на сир (сирний згусток) і сироватку).
Як зробити домашній сир з лимонною кислотою?
Щойно молоко почне закипати, вимкнути вогонь і додати 1 ч. ложку лимонної кислоти, попередньо розчинену у 50 мл води. Обережно перемішати ложкою в кілька прийомів. Коли молочна маса перетвориться на жовто-зеленувату сироватку, в якій плавають сирні згустки, перестати мішати і залишити на хвилин 10-15. Кеш
Як зробити сир в домашніх умовах?
Приготування сиру лише з молока Потрібно налити молоко в каструлю і додати сіль та цукор. Далі довести молоко до кипіння та додати оцет. Варити три – чотири хвилини й постійно помішувати. Далі потрібно процідити суміш через марлю і поставити сир під прес, наприклад п'ятилітрову баклажку з водою.
Як зробити твердий сир?
Домашній твердий сир Викинути сир на друшляк, застелений марлею, гарно відтиснути. Додати в сир яйце, масло, соду, сіль і ретельно вимішати. Отриману масу варити на маленькому вогні близько 10 хвилин, поки не стане схожою на розплавлений твердий сир. Чим довше варити, тим твердішим сир буде.
Як зробити домашній сир з молока – простий рецепт і …
кислота лимонна – 1 ст. л. (Або сік одного середнього лимона). Як приготувати сир з молока в домашніх умовах Перш за все я готую сито або друшляк, на який потрібно буде відкидати сир та марлю. Марлю складаю у два шари та вистилаю нею сито. Марля повинна бути більшого розміру, ніж сито, враховуйте, вона повинна повністю покрити сито, як на фото.