Буряк нарізати шматочками, воду змішати з сіллю та залити нею коренеплід. Зверху поставити гніт і залишити протягом 2-х тижнів, постійно знімаючи піну, що утворилася. Зберігати закваску потрібно в темному та прохолодному місці.8 вер. 2022 р.
Як приготувати квашений буряк?
Буряк кваситься при температурі +20 градусів. Час від часу потрібно промивати гніт, знімати спінені місця і прибирати цвіль. Через 2 тижні, коренеплід втрачає колір, а розсіл стає рубіново-червоним. Такий квашений буряк вже готовий і його можна їсти. Кеш
Як приготувати буряковий квас в домашніх умовах?
У банку додайте 200 г цукру та залийте охолодженою кип'яченою водою так, щоб вона покрила буряк на 3-5 см. Я використав 2,5 л. Банка не повинна бути повною, потрібно залишити місце для того, щоб квас бродив. Накрийте банку марлею, складеною в 4 рази шари та залиште в темному місці на 3-4 дні. Кеш
Як зробити буряковий квас від тиску?
Також цей напій корисний тим, у кого підвищений артеріальний тиск. Квас буряковий підвищує рівень гемоглобіну в крові, покращує якість крові, допомагає очистити організм від накопичених у ньому шлаків. З оздоровчою метою варто вживати склянку цього напою раз на день після їди. Кеш
ТОП 10 рецептів приготування квашеного буряка на зиму в …
У підготовлені чисті банки овочі кладуть шарами: буряк, над ним цибуля, а потім морква. Зверху насипають сіль. Необхідно тримати під гнітом протягом 12 годин.