Що потрібно щоб квашена капуста була хрусткою?
Щоб капуста була хрусткою, рекомендується процес заквашування починати при кімнатній температурі, а закінчувати приблизно при 0 ° С. Для отримання хрусткої капусти готуємо її в розсолі. Особливість в тому, що за цим рецептом капусту не потрібно м'яти для виділення соку.
Скільки часу потрібно квасити капусту?
Скільки днів квасити капусту під гнітом Зазвичай, з дня закладки до подачі на стіл капусті необхідно п'ять-сім днів. Все залежить від обсягу капусти, точності витримки технології та умов її зберігання.
Який сорт капусти найкращий для квашення?
Порівняльна таблиця кращих сортів і гібридів пізньої білокачанної капусти
Назва сорту/гібриду | Виробник | Термін вегетації, днів |
---|---|---|
Золтан F1 (NiZ 17-1265) | Hazera (Нідерланди) | 120-125 |
Харківська зимова | Hortus (Італія) | 150-160 |
Білосніжка | Hortus (Італія) | 150-155 |
Полар (Олімп) | Moravoseed (Чехія) | 120-125 |
Гурійська капуста
Квашена шляхом натуральної ферментації капуста, з буряком, часником, гострим перцем та спеціями, яку насправді робити легше й вона, на відміну від того маринованого сурогату, дуже корисна.