Більшість хлібних зернових культур нале- жить до родини Злакових (пшениця, жито, ячмінь, кукурудза, овес, рис, просо та ін.). Є у цій групі представник родини Гречкових (гречка їстівна) та Амаранто- вих (кіноа). Натомість бобові культури – це рослини з родини Бобових (горох, квасоля, соя, люпин та ін.).
Який клас у кукурудзи?
Другий клас включає в себе харчові концентрати і продукти, а також крупи та борошно. Крохмаль, патока та кукурудза на харчові потреби становлять третій клас.
Яку користь приносить кукурудза?
У кукурудзі міститься 26 хімічних елементів, які позитивно впливають на організм людини. Злакова культура насичена вітамінами групи B, Е, А, РР, які дуже корисні для жінок, позитивно впливають на стан волосся і шкіри, допомагають впоратися з депресією.
Який тип плоду у кукурудзи?
Плід у кукурудзи — гола зернівка різних розмірів і форм, консистенції та забарвлення.
Кукурудза – це бобові чи ні? Характеристика та особливості …
Деякі думають, що кукурудза відноситься до бобових, інші вважають її овочем. Ця культура заслуговує на окрему увагу і саме про неї і піде мова.