Де використовувати селеру?
Коріння селери використовують як у свіжому — їдять сирим або готують салати і гарніри, так і у сушеному вигляді. Також його відварюють, запікають або обсмажують, додають у перші і другі страви або використовують як приправу. В будь-якому вигляді ця пахуча рослина корисна для організму.
Де краще садити селеру?
Ділянка для грядок селери повинна добре освітлюватися. Ґрунт має бути родючим, тому потрібно внести в нього, перед посадкою, гній або компост. Кращими попередниками є картопля, капуста, огірки і кабачки.
Як правильно вживати селеру?
Стеблини селери можна їсти у сирому вигляді самостійно або у компанії інших закусок: хумусу, кисломолочного сиру або арахісового масла. Також селеру можна і потрібно використовувати для приготування страв, соусів і напоїв.
Користь селери: чим корисна селера і що з неї приготувати?