Червоноголова капуста – класне джерело антиоксидантів та інших корисних рослинних компонентів, які допомагають захищати від пошкодження клітин. Ці антиоксиданти включають вітамін С, каротиноїди та флавоноїди на кшталт антоціанів та каемпферолу. Часто містить більше цих сполук, ніж класична білоголова капуста.17 серп. 2019 р.
Що лікує капуста?
Капуста надає благотворний вплив на весь організм. Цей овоч здатний знизити ступінь тяжкості діабету, лікує рани, вбиває інфекцію, зменшує біль і запалення при артритах.
Для чого потрібно їсти капусту?
Капуста містить чимало вітамінів, серед яких – С, Р, К, Е, вітаміни групи В та унікальний вітамін U. Причому, їхній рівень майже не знижується навіть при тривалому зберіганні й заквасці. А ще овоч багатий на мікроелементи, такі як сірка, магній, кальцій, калій, фосфор, йод, цинк, мідь тощо.
Яка користь капусти для організму?
Розсіл квашеної капусти корисний тим, хто має проблеми зі сечовивідною системою, з нирками, завдяки наявності вітаміну К. Солі калію допомагають боротися з набряками, покращують водно-мінеральний обмін. Взимку основним постачальником вітаміну С та енергії є не цитрусові, як багато хто вважає, а саме квашена капуста.
11 причин, щоб їсти червону капусту щодня – Моє здоров’я
Відомо, що червона капуста добре впливає на травлення, оскільки вона допомагає організму виробляти жовч, а отже запобігає таким проблемам, як розлад шлунка або закреп. Сік червоної капусти дуже корисний для лікування виразок, зокрема виразкової хвороби.