Пюре з цвітної капусти – це смачна та корисна страва, яку можна приготувати швидко і легко. Воно є чудовою альтернативою звичайному картопляному пюре, оскільки містить безліч корисних речовин, необхідні здоров'ю людини.
Цвітна капуста, з якої готують пюре, багата на антиоксиданти, вітаміни і мінерали. В основі її поживності лежить флавонол – речовина, яка допомагає захистити організм від вільних радикалів, запобігає ранньому старінню та розвитку певних видів раку.
Азотисті речовини, що містяться в цвітній капусті, позитивно впливають на функціонування різних органів та систем організму. Пригнічуючи розвиток патогенних мікроорганізмів, вони зміцнюють імунітет та сприяють підтримці гарного здоров'я.
Пюре з цвітної капусти є джерелом вітамінів групи В, С та К, а також мінералів, включаючи кальцій, залізо, магній та калій. Воно допомагає підтримувати здоров'я кісток, знижує ризик розвитку анемії, покращує роботу серця та нервової системи.
Корисна властивість | Опис |
---|---|
Багатий вміст вітамінів | Пюре з цвітної капусти містить багато вітамінів C, K та В6, які корисні для імунної системи, здоров'я кісток та нервової системи. |
Високий вміст фібр | Цвітна капуста є відмінним джерелом харчових волокон, які сприяють нормалізації роботи кишечника та запобіганню запорам. |
Антиоксидантні властивості | Пігменти, що надають цвітній капусті, містять антиоксиданти, які допомагають захищати організм від вільних радикалів і перешкоджають розвитку ракових клітин. |
Корисно при схудненні | Пюре з цвітної капусти відмінно підходить для людей, які стежать за своєю вагою, оскільки воно низькокалорійне і багате на вітаміни і мінерали. |
Кольорова капуста – смачне джерело вітаміну С, необхідного для міцного здоров'я Вашого маленького чемпіона, а також цінної для травлення клітковини та сприяє зниженню ризику анемії фолієвої кислоти.
У чому користь вареної цвітної капусти?
В склад капусти входять цінний білок (2,5 г на 100 г) та харчові волокна (2 г на 100 г), які стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, сприяють виведенню з організму токсинів, важких металів та холестерину, а також захищають кишечник від розвитку онкологічних захворювань. .
Коли не можна їсти цвітну капусту?
Не рекомендується вживати цвітну капусту людям з підвищеною кислотністю шлунка, а також тим, хто страждає від виразки, спазмів кишечника або гострого ентероколіту. Також від вживання даного овоча варто утриматися людям, які нещодавно перенесли операції в ділянці черевної порожнини чи грудей.
Чим корисна цвітна капуста?
Крім того цвітна капуста містить калій, селен, йод, а також, як і інші хрестоцвіті, глюкозинолати, біологічно активні компоненти, які, мабуть, здатні боротися з різними видами раку.