Осінні сорти дозрівають і готові до вживання у жовтні-листопаді. В холодильнику за оптимальної для кожного сорту температури можуть зберігається 5-6 місяців. Осінні сорти груші, зібрані в стані знімної зрілості, добре переносять транспортування. Зимові сорти груші знімають в кінці вересня-початку жовтня.28 груд. 2012 р.
Коли сезон груші?
Груші сортів Анжу та Бартлетт — найпоширеніші фрукти, які можна споживати цілий рік. Однак кілька сортів груш доступні лише в сезон з жовтня по лютий.
Коли збирати яблука і груші?
Вона зазначає, що споживча стиглість яблук тих сортів, які дозрівають у кінці серпня — на початку вересня, а груш — наприкінці вересня, настає через 1–2 тижні після збирання.
Скільки часу стерилізувати груші в банках?
У каструлю налити гарячу воду, на дно покласти спеціальне кільце, дошку або рушник. Поставити банку в воду стерилізувати. Після закипання води груші стерилізують 40 хвилин.
Коли збирати груші і як визначити стадію їх зрілості
Зберігаються до 3 місяців. Коли знімати урожай пізніх груш. Збирати зимові сорти груш на зберігання треба, коли плоди увійдуть у фазу знімною стиглості.