Збір лаврового листа проводиться в осінньо-зимову пору року, з листопада по лютий. Листя збирають з чагарників, які досягли трирічного віку. Їх знімають разом з гілками і відразу ж сушать, розкладаючи тонким шаром у затінку під навісами.
Коли треба кидати лавровий лист?
Якщо ви любите додавати лавровий лист не лише до супів, але й до інших страв, тоді краще додавати її за 10 хвилин до закінчення приготування. Не варто скорочувати цей час, тому що пряність не встигне "віддати" свій аромат. Багато хто вирішує так і залишити лавровий лист у страві після її приготування. Кеш
Коли обрізати лавровий лист?
Обрізку слід проводити на початку осені, а в залежності від того, якого розміру і форми рослину ви хочете у результаті отримати, повторну, формувальну обрізку проводять вже навесні, до початку росту. При цьому, знову ж, відповідно з кінцевою метою, видаляються чи основні пагони, або молоді.
Як приготувати відвар з лаврового листя?
У заварник попередньо налити окріп і дати йому постояти, щоб він став теплим. Воду повністю вилити, насипати чай і лавровий лист, залити знову все окропом. Чай заварювати мінімум 10 хвилин. Чай розлити по чашках та обов'язково розбавити окропом.
Лавровий лист: умови вирощування, розмноження, …
Зібравшись вирощувати лавровий лист у себе вдома, для початку потрібно усвідомити, що листочки для приправи нам дає благородний лавр – вічнозелене дерево, рідше кущ, що росте в тропічному поясі нашої планети. Тому й …