Як використовує людина молочнокислі бактерії?
Так, молочнокислі бактерії широко застосовуються для виробництва кефіру, сметани, сиру. За допомогою молочнокислих бактерій відбувається заквашування капусти.
Як виглядають молочнокислі бактерії?
Молочнокислі бактеріїРедагувати Молочнокислі бактерії (LAB) — позатаксономічна група грам-позитивних кислотостійких не утворюючих спори бактерій паличкоподібної або кокоїдної форми, що характеризуються спільними метаболічними і фізіологічними характеристиками.
Що виробляють молочнокислі бактерії?
Молочнокислі бактерії, живлячись цукром, що є в молоці, утворюють молочну кислоту, під дією якої свіже молоко перетворюється в кисле, а вершки – у сметану. Молочнокислі бактерії використовують для виготовлення напоїв бродіння і квашення овочів у якості натурального консерванту.
Clostridium — Вікіпедія
Clostridium — великий рід грам-позитивних бактерій типу Firmicutes. Вони є облігатними анаеробами, здатними до утворення ендоспор . Клітини мають таку характерну паличкоподібну форму, яка надихнула на використання назви роду від лат. closter — «веретено». Ці характеристики традиційно …