Скільки варити варення з кизилу?
Кілограм ягід заливають киплячим цукровим сиропом. Для його приготування 1,5 кілограма цукру розчиняють зі стаканом води. Кизил тримають у цій солодкій основі протягом 8-10 годин, а потім, відправляють на вогонь. Варять варення 10 хвилин і розливають по підготовлених ємностях для зберігання. Кеш
Що можна зробити з ягід кизилу?
А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки. Кизил також можна перетирати з цукром, в такому вигляді його можна зберігати в холодильнику всю зиму.
Як варити кизил?
Зрілі і перестиглі плоди кизилу вимити, видалити кісточки, перекласти в таз і проварити 10-15 хвилин з водою; Розварений кизил змішати з яблучним пюре, додати цукор і варити до готовності; Загорнути готове варення в стерелізовані банки.
Варення із кизилу з кісточками: рецепт заготовки на зиму
Варення із кизилу з кісточкою – не просто смачний, ароматний і насичений десерт на зиму. Кизилове варення – ще й чудовий засіб при застуді, підвищеній температурі, кашлі, болю в горлі та інших …