– Ківано треба вирощувати через розсаду. Висів насіння проводжу в першій декаді квітня, після Благовіщення. Пластикові стаканчики заповнюю землею з городу, кладу по 2 насінини на глибину 3 см, поливаю і ставлю ємності в неопалювальну, заглиблену на 0,5 м тепличку, – розповідає Іван Шульц.24 бер. 2019 р.
Як правильно їсти Ківано?
Серединка цього заморського смаколика своєю консистенцією чимось нагадує желе або кисіль. Ківано слід їсти ложкою, не вирізаючи з твердої шкірки. До речі, цим фруктом потрібно ласувати без попереднього приготуванням. У сирому африканському огірку міститься величезна кількість корисних мікроелементів.
Який на смак ківано?
Найчастіше плоди їдять в сирому вигляді. На смак вони схожі на ківі, диню та огірок, а по запаху схожі на банан. Ківано чудово смакує в салатах, десертах, у рибних стравах та морепродуктах.
Як виглядає ківано?
Ківано, Kiwano, африканський огірок Ця рослина родом з Африки і належить до сімейства гарбузових і огіркових. Плід ківано має другу назву рогата диня, яке якнайкраще характеризує його зовнішній вигляд – неїстівна жорстка шкірка жовтого, оранжевого або червоного кольору вся покрита м'якими шипами.
Як виростити корисний ківано (фото) – особистий досвід
Найкращі попередники для ківано – рання капуста, картопля, томат, бобові, а от після гарбузових його висаджувати не рекомендується. У спеку поливала ківано часто, в середньому виливаючи на одну рослину по 5-7 л нагрітої на сонці …