Як правильно пити кульбабу?
В ідеалі, збираємо квіточки рано-вранці. Заливаємо жменю квіточок водою 500-600 мл 80 градусів і настоюємо 10 хвилин у заварнику/термосі. Можна пити такий чай разом із медом, так сильніше буде виражений жовчогінний ефект. Квіти можна сушити і заготовляти собі чай на певний час.
Для чого їсти кульбабу?
Зелень кульбаби можна їсти приготовленою чи сирою, вона може стати джерелом вітамінів A, C, K, Е, деяких вітамінів групи В, кількох мінералів, заліза, кальцію та магнію. Її листя і коріння застосовують для підвищення апетиту, а ще як сечогінний і відхаркувальний засіб.
Що лікує кульбаба?
У народній медицині кульбаба використовується дуже часто. Травники рекомендують її вживати при таких захворюваннях, як атеросклероз, при запальних процесах в нирках і печінці, а також при каменях в жовчному міхурі, холециститі, гастриті із зниженою кислотністю, низькому рівні калію в організмі, цирозі печінки.
Чому ваші коти їдять листя кульбаби? | Pet Reader
Чому кішки їдять листя кульбаби? Є кілька причин, чому кішок може тягнути листя кульбаби. Однією з можливостей є те, що вони просто …