Що відноситься до кисломолочних продуктів?
Кисломолочні продукти – загальна назва таких продуктів, як йогурт, сметана, кефір, ряжанка, закваска, айран, вершки та інші види. Назва пов'язана з тим, що в молоко додають культури молочних бактерій, які розщеплюють молочний цукор і перетворюють частину лактози на молочну кислоту та інші речовини.
Як виробляють кисломолочні продукти?
Кисломолочними називають продукти, які виробляють з пастеризованого молока (або вершків) шляхом сквашування заквасками, виготовленими на чистих культурах молочнокислих бактерій з додаванням чи без додавання чистих культур молочних дріжджів. Кеш
Який кисломолочний продукт є результатом подвійного бродіння спиртового і молочнокислого?
змішаного бродіння – молочнокислого та спиртового кефір, ацидофільної-дріжджове молоко, кумис, курунга, шубат. Смета́на — це один з найпоживніших молочних продуктів харчування. Виготовляється сквашуванням нормалізованих вершків за допомогою чистих культур кисломолочних бактерій. Кеш
Молочнокисле бродіння — Вікіпедія
Молочнокисле бродіння — процес анаеробного окиснення вуглеводів, кінцевим продуктом при якому виступає молочна кислота. Назва отримана по характерному продукту — молочній кислоті. Для молочнокислих бактерій є основним шляхом катаболізму вуглеводів і основним …