Як на українській мові буде аґрус?
Аґрус (також аґрис, аґрест) (Ribes uva-crispa) — вид ягідних рослин родини аґрусових. Аґрус утворює кущі висотою до 1,5 м. Плоди (несправжня ягода) округлі або довгасті, забарвлені в білий, жовтий, рожевий, червоний або чорний колір, містять 6—12% цукрів, вітаміни А, В і С. В Україні аґрус розводять в усіх районах.
Чому обсипається аґрус?
Терміни внесення – весна, після цвітіння, після збору врожаю Аґрус погано переносить нестачу вологи. Особливо в період дозрівання ягід, вони можуть навіть обсипатися. Якщо ж ґрунт перезволожений, то знижується життєдіяльність ґрунтових мікроорганізмів і це теж погано для зростання.
Яка користь від агрусу?
Плоди агрусу прискорюють обмін речовин, беруть участь в процесі росту м'язів. Дітям ягода дозволена з 7 місяців. Агрус корисний для нервової, серцево-судинної системи. Він зміцнює імунітет і уповільнює старіння організму.
Хто їсть листя аґрусу та червоної смородини – Taya.com.ua
Хто їсть листя? Сюди входять шовкопряди, совки, п’ядениці, молі, пильщики, листовійки, горіхи, листоблошки, довгоносики, хермеси, попелиці, кліщі.