Коріння можна заморозити цілком, а можна натерти або пропустити через м'ясорубку і скласти в пакети або контейнери. Хрін можна змішати з тертим кислим яблуком або соком лимона. Сушіння коріння і листя — ще один гарний спосіб збереження на зиму хрону.30 вер. 2020 р.
Як зберегти хрін на зиму в домашніх умовах?
Хрін можна зберігати не тільки в холодильній, але і в морозильній камері. Коріння прекрасно зберігають свій смак і аромат. Для заморозки промиту і очищену сировину нарізають зручними порційними шматочками – по 2-4 см. Його засипають в чисті герметичні контейнери або пакети і зберігають до наступного врожаю. Кеш
Як заготовити на зиму хрін?
Корінь хрону очистити від шкірки, вимити під проточною водою. Нарізати скибочками і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Викласти хрін в миску, додати цукор (мед), лимонний сік, сіль. Ретельно перемішати і розкласти по стерилізованим банкам. Кеш
Коли заготовляти хрін?
Коли прибирають хрін Головним сигналом готовності хрону до збирання є пожовтіння і вилягання надземних пагонів. У цей період відбувається відтік накопичених корисних речовин з листя в кореневища. Коріння слід викопувати в суху погоду без дощів. Найбільше підходить для цього кінець жовтня.
Хрін домашній – Душевні рецепти Сергія …