Яка харчова цінність м’яса?
Головна харчова цінність м'яса полягає в білках. Яловичина містить 18-20 %, жирна свинина близько 12 %, беконна свинина 17 %, баранина 16-20 % білка. Білки м'яса, особливо яловичини, є повноцінними.
Скільки білка в 100 г м яса?
Звичайно ж, білок міститься в м'ясі. У 100 грамах курячого або індичого філе — 30 г білка, пісної яловичини — 36 г, свинини — 30 г, кролятини — 21,5 г.
Яким чином рівень вгодованості тварин впливає на харчову цінність м’яса?
З підвищенням ступеня вгодованості тварин і птиці збільшується вміст у туші м'якушевої частини і найцінніших м'язової та жирової тканин, зменшується частка колагену й еластину і, отже, підвищується вміст повноцінних білків. Вгодованість тварин впливає також на вміст у м'ясі багатьох інших речовин. Кеш
Харчова цінність м’яса — Вікіпедія
Головна харчова цінність м’яса полягає в білках. Яловичина містить 18-20 %, жирна свинина близько 12 %, беконна свинина 17 %, баранина 16-20 % білка. Білки м’яса, особливо яловичини, є повноцінними. Однак від 3 до 15 % білків (в залежності від відрубу — мінімум в вирізці) припадає на …