азіатська крупа має у складі багато «легких» вуглеводів та не змінює рівень цукру — ідеальний продукт для діабетиків; клітковина, яка присутня у сочевиці зеленій, червоній тощо, позитивно впливає на роботу травлення; мікроелементи покращують роботу серцево-судинної системи.21 січ. 2020 р.
Кому не можна вживати сочевицю?
Не можна їсти сочевицю тим, хто страждає дисбактеріозом, так як культура погано розщеплюється в шлунку. Сочевицю краще всього їсти окремо, відокремлюючи від м'яса і молочних продуктів, так як культура перешкоджає тому, щоб організм всмоктував корисні речовини з інших продуктів, наприклад, цинк, залізо або кальцій. Кеш
Що міститься в сочевиці?
Чим корисна сочевиця і які вітаміни в ній містяться Сочевична крупа — джерело вітамінів (А, групи В, Е, РР), а також необхідних організму мікроелементів. Наприклад, цинку, йоду, марганцю, міді, сірки тощо. Крім цього, культура містить ненасичені жирні кислоти Омега-3 й Омега-6, клітковину і натуральні цукри.
Як правильно варити сочевицю?
У середньому коричнева бобова культура вариться 40-60 хвилин. Червона і жовта чечевиця не вимагає замочування і добре розварюється. Її заливають водою у співвідношенні 1:2. Після закипання води бобові готуються 10-15 хвилин.
Сочевиця: користь і шкода, рецепти – Ріара
Така сочевична каша порадує гармонійним смаком і дивовижною користю. Інгредієнти: 1. 4 склянки води; 2. 2 склянки сочевиці; 3. 200 грам моркви; 4. 100 грам ріпчастої цибулі; 5. рослинне масло. Спосіб приготування: 1. Сочевицю готують до варіння. Для цього нагрівають воду в каструлі до …