Яка картопля корисніша варена чи печена?
ЯК ПРАВИЛЬНО ГОТУВАТИ КАРТОПЛЮ Найбільш корисною вважається картопля приготовлена "в мундирі" або запечена в духовці. За такої термообробки максимально зберігаються корисні властивості, а частка калію, який є корисним для серця, збільшується вдвічі.
Що буде якщо їсти кожен день картоплю?
Картопля дуже корисна для серця — коренеплід містить багато антиоксидантів, які захищають серцево-судинну систему від впливу вільних радикалів, велика кількість клітковини дозволяє знизити рівень шкідливого холестерину в організмі та захищає від атеросклерозу.
Для чого потрібна людям картопля?
Включивши до раціону страви з картоплі, можна нормалізувати артеріальний тиск. Також за рахунок калію картопля має легку сечогінну дію. Крім того, у картоплі багато вітамінів та мінералів – вітаміни групи В, С, РР, вже згаданий калій, кальцій, фосфор, залізо.
Відварна картопля: шкода і користь від варенної картоплі
Картопля: користь і шкода, калорійність. Чим дійсно шкодить картоплю, і кому він корисний. Варена, тушкована і смажена, в духовці на сковороді і у фритюрі, запечена в мундирі і розтертий в …