Що можна їсти при гастриті з підвищеною кислотністю?
При гастриті з підвищеною кислотністю можна вживати:
- цільне молоко, вершки, некислий сир;
- відварені, тушковані, запечені овочі;
- всі каші (крім пшоняної);
- макаронні вироби;
- м'ясо: кролик, телятину, свинячу вирізку;
- нежирну рибу: минтай, щуку, окунь річковий, тріску;
- некислі сорти яблук, груші, банани.
Кеш
Що не можна їсти при підвищеній кислотності?
Дієта при хронічному гастриті зі зниженою кислотністю ➤ забороняються: будь-які жирні страви, копченості, соління, консерв, соуси, спеції, свіжі овочі та фрукти бобові, гриби, кондитерські вироби, морозиво, а також міцна кава та шоколад (особливо молочна).
Як лікувати гастрит з підвищеною кислотністю?
При гастриті з підвищеною кислотністю показані антациди Альмагель і Маалокс. А ось якщо кислотність низька, то є потреба в препаратах ферментах — Креон, Мезим, Панзинорм. Якщо виявлена бактерія Helicobacter pylori, то призначаються антибіотики Амоксил або Кларитроміцин.
КАПУСТА ПРИ ГАСТРИТІ: МОЖНА ЧИ НІ ЇЇ Є, ЯК ВПЛИВАЄ ЇЇ СІК НА ШЛУНОК З …