29 ккал. Значення в таблиці вказані на 100 г. Свіжа зелень шпинату без корінців.
Як правильно їсти шпинат?
Шпинат можна їсти як в сирому вигляді, так і у відвареному. З молодого шпинату краще готуйте салати або діп (соус, в який можна вмочати їжу, наприклад, м'ясо і морепродукти). Більш грубі і зрілі листя готуйте на пару, смажте або тушкуйте.
Яка користь від шпинату?
У шпинаті міститься йод, і тому він цілюще впливає на роботу щитоподібної залози. Вживання шпинату дуже корисно для здоров'я очей, в ньому міститься лютеїн і інші речовини, що захищають нервові клітини та запобігають такому серйозному захворюванню, як дистрофія сітківки.
Скільки білку в шпинаті?
1. Шпинат Багатий на білок (52%), вітамін С та залізо. До того ж, шпинат підвищує імунітет і уповільнює старіння.
Шпинат – користь і шкода, калорійність, як правильно їсти
Листя рослини – джерело поживних та корисних речовин – білків, вуглеводів, вітамінів А, С, Е, К, В6, кальцію, заліза, йоду, мінералів – магнію, калію, міді, цинку, що позитивно впливає на здоров’я серця, щитовидної залози, допомагає схудненню, виведенню з організму токсинів. Завдяки вмісту …