Сосиска в тесті – це одна з найбільш популярних та поширених страв, яка знайшла своє місце у кулінарії різних країн. Але де з'явилася ця смачна закуска?
Історія створення сосиски в тесті сягає стародавнього часу. Вона має своє коріння в європейській кулінарній традиції і тісно пов'язана з розвитком м'ясної промисловості. Вперше сосиска в тесті була приготовлена в одній із країн континенту, основним продуктом якої була свинина.
Технологія створення сосиски в тісті має на увазі приміщення м'ясного фаршу в оболонку з тіста і подальшу обсмажування або запікання. Свою популярність страва набула завдяки доступності інгредієнтів та простоті приготування. Незабаром воно почало широко розповсюджуватись і прикрашати столи як звичайних людей, так і королівських палаців.
Сьогодні сосиска в тесті – це популярна страва, яка готується і вживається в різних країнах і кулінарних традиціях. Її рецепти та варіанти приготування різноманітні, але головна ідея залишається незмінною – поєднання соковитого м'яса та ароматного тіста, що створює неповторний смак та запах.
Місто | Країна | Рік |
---|---|---|
Санкт-Петербург | Росія | 1805 |
Франкфурт | Німеччина | 1884 |
Чикаго | США | 1871 |
Відень | Австрія | 1805 |
Корн-дог або сосиска у тісті на паличці належить американському фаст-фуду. Причому ця страва з'явилася дуже давно, ще 1920 року. Саме тоді виникли перші згадки про сосисок у тесті на паличці.
У якому році з'явилася сосиска у тесті?
Перша згадка рецепту сосиски в тесті англійською мовою, під назвою Pigs in a blanket – «поросята в ковдрі», з'явилася в збірці рецептів Бетті Крокер "кулінарія для дітей" 1950-х роках.
Де з'явився перший хот-дог?
Хот дог | |
---|---|
Країна походження | Німеччина (рання версія) США (сучасна версія) |
Названо на честь | собака |
Компоненти | |
Основні | Булка, сосиска |
Чому сосиска у тесті?
До речі, сосиски в тесті німецький винахід, там вони називаються сосисками в «нічній сорочці» або «халаті» і зазвичай обертаються листковим тестом. Слідом за німцями ідею підхопили британці, щоправда, вони спочатку обертають сосиски беконом та називають страву «поросята в ковдрі».