Як правильно засолити грузді чорні?
Чорні грузді найчастіше солять холодним способом. Так називається навіть той спосіб, при якому використовується попереднє відварювання. Після очищення груздів, їх потрібно замочити в холодній, підсоленій воді на 3-4 дня, з заміною води два рази в день. Тільки таке тривале вимочування позбавить гриби від гіркоти. Кеш
Як правильно засолити грузді?
Розкладіть грузді по банках, пересипаючи пластинками часнику і хрону, перцем горошком, листям чорної смородини і лавра. Гриби укладайте досить щільно. Закрийте банки кришками, але не до кінця, помістіть на тарілки, щоб було куди стікати соку. Помістіть банки в холодне місце на 40 днів.
Як заквасити грузді в домашніх умовах?
У невелику ємність роздушіть лаврушку, дрібно подрібніть часник, потім кріп, корінь хрону. І відразу ж висипте всю сіль і мелений перець. Масу добре розмішайте і трохи закиньте на дно банки. Потім укладіть шар груздів, після солону масу, отже далі поки не витратите всі компоненти.
Солоні чорні грузді: рецепти засолювання гарячим способом
Солоні чорні грузді, приготовані гарячим способом, мають ряд переваг перед холодним способом: гриби матимуть лісовий аромат; при відварюванні піде гіркота;