Скільки варити горох для консервації?
Після закипання на воді буде з'являтися пінка, яку потрібно знімати. Варити горох 5 хвилин після закипання. Потім злийте воду і перекладіть горошок по банках. Кеш
Скільки часу стерилізувати горошок?
8. Стерилізувати банки з горошком на середньому вогні близько 40 хвилин.
Як консервувати зелений горошок з лимонною кислотою?
Рецепт 1. З попереднім відварюванням У розсіл (у якому варився горошок) додати лимонної кислоти (0,7 ч. ложки на 1 л), довести до кипіння і залити горошок. Стерилізувати банки (0,5–0,7 л) 30 хв, закрутити і загорнути у ковдру. Розсіл у банці не мутніє, і ніколи банки не стріляють, навіть у квартирі.