Деревина горіха волоського має красиву текстуру, міцна, однорідна, тверда, добре піддається обробці, прекрасно полірується. Використовують її для виробництва меблів, музичних інструментів, фанери, прикладів рушниць, дрібних виробів.
Яка різниця між грецьким і волоським горіхом?
До речі, волоські горіхи (які ще називають «грецькими») не мають нічого спільного із Грецією. У Росії їх стали так називати лише тому, що їх привозили грецькі купці. Насправді ж батьківщина цього горіха – Середня Азія та деякі райони Кавказу.
Що буде якщо кожен день їсти горіхи?
Щонайменше 12 грамів горіхів на день знижують ризик інсульту. Регулярне споживання горіхів покращує баланс ліпопротеїнів крові і знижує загальний рівень холестерину.
Скільки можна їсти волоських горіхів в день?
Можна їсти одну порцію сирих горіхів щодня, це близько 20 г. Щоб було простіше, можна визначати порції так: мигдаль — 10-15 штук, волоський горіх — 3-4 штук, фісташки — 20-25 штук, лісовий горіх (фундук) — 10 штук", – говорить Світлана Фус.
Горіх волоський — Вікіпедія
Вирощують заради цінних їстівних плодів (горіхів) та деревини; використовують і як лікарську рослину . Зміст 1 Ботанічний опис 2 Поширення 3 Хімічний склад 3.1 Ядра горіхів 3.2 Листя 3.3 Оплодень 3.4 Шкаралупа 4 Практичне використання 4.1 У харчуванні 4.2 У медицині 4.3 …