Чому шкідливий глютен?
Особливу шкоду глютен завдає людям, які мають целіакію. Це – аутоімунне невиліковне захворювання, за якого організм просто припиняє перетравлювати глютен. Виявити неперонисимість цієї речовини можна за певними симптомами: спазм, діарея, нудота та біль у кістках, втрата ваги, стеаторея (кал блідого кольору).
Де найбільше глютену?
Пшениця, жито, овес, ячмінь і всі похідні продукти, включно з булочками, батонами, тістечками та пивом, – прямі джерела глютену. Також його додають до ковбасних виробів, різних заправок, цукерок, морозива, чіпсів та навіть таблеток і вітамінів у капсулах. Він надає цим продуктам еластичності та потрібної форми. Кеш
Що містять глютен?
Глютен – це рослинний білок, який міститься в багатьох злаках (пшениця, жито, ячмінь, овес). Також клейковина – це чистий протеїн (в 100 г сухої речовини – біля 70 г білка), тому даний компонент часто використовують в якості білової добавки на виробництві.
Осторожно, страшный глютен: есть ли он в …
Химический состав, макро- и микроэлементы картофеля делают его полезным для человека. Наглядно состав клубней отражает таблица: Пищевая ценность в картошке 77 ккал на 100 г складывается из белков, жиров, углеводов, пищевых волокон, органических кислот, крахмала, золы, насыщенных …