Обсушені ягоди розсипаємо в один шар на тацю з бортиками, таку, що влізе до морозилки, або на фольгу, краї якої загнуті так, щоб утворилися бортики. Ставимо до морозильної камери (я ставила на ніч). Тоді зсипаємо заморожений глід до пакетиків та зберігаємо у морозилці. От як просто.14 лист. 2018 р.
Як правильно вживати глід?
Рекомендовані дози для дорослих та підлітків віком 14 – 18 років – по 1/3 – 1/2 склянки відвару 2 – 3 рази на день. Дітям 12 – 14 років і жінкам уперіоди вагітності та годування груддю рекомендують вживати по 1/8 – 1/4склянки настою 2 – 3 рази на день.
Як приготувати глід?
Спосіб приготування
- Помістіть глід в каструльку. Залийте окропом.
- Поставте на водяну баню на 30 хвилин.
- Зніміть ємність та накрийте її кришкою. Дайте засобу постояти протягом 10–15 хвилин. …
- Дорослі вживають відвар по 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди.
Скільки можна пити глід?
Шкода глоду може торкнутися і здорової людини, якщо сильно захопитися поїданням цієї ягоди. Якщо з'їсти більше 150 г ягід в добу може порушитися сердечний ритм, знизитися кров'яний тиск. Для лікування і профілактики різних захворювань можна використовувати настоянку глоду, куплену в аптеці.
Як заморозити глід на зиму – Рецепти українських …
Глід можна не лише сушити, але й заготовувати на зиму багатьма іншими способами: заморожувати, варити варення, компоти та …