Забрати гіркоту в огірках допоможе кухонна сіль. Неочищені плоди розріжте на часточки, натріть сіллю та залиште на 30 хвилин. Через півгодини огірки промийте, просушіть на паперовому рушнику та вживайте в їжу. Такий метод найбільше підходить для консервації салатів.13 лип. 2022 р.
Як забрати гіркоту в огірках?
Якщо вам попалися гіркі огірки, візьміть цей лайфхак на замітку: В огірка відріжте той кінчик, на якому ріс плід на рослині (попку). Потріть цей кінчик об огірок у місті зрізу, поки не почне виділятися біла піна. Це і виходить гіркота.
Чому бувають гіркі огірки?
Огірок належить до сімейства гарбузових. На генетичному рівні в тканинах плода виробляється глікозид кукурбітацину, який міститься в надземній частині рослини — у листі, стеблі, що надає гіркоти огіркам. До гіркоти можуть призвести стресові фактори, якщо для росту й розвитку огірків не створено сприятливих умов.
Чому в солоних і маринованих огірках відсутня гіркота?
При рості зеленців вміст глікозида в них поступово знижується. Речовина руйнується при переробці, тому в солоних і маринованих огірках гіркоти немає.
Гіркі огірки – як виправити ситуацію, корисні лайфхак — УНІАН