Скільки можна їсти гарбуза в день?
Разова доза гарбузового насіння для дорослої людини становить 50 г, добова — близько 100 г, це приблизно 40 штук. Рекомендується вживати їх сирими натще, запиваючи водою.
Кому не можна їсти гарбуз?
Шкода гарбуза – кому не можна вживати
- захворювання шлунково-кишкового тракту;
- запальні процеси в області печінки і нирок;
- камені в жовчному міхурі і нирках;
- цукровий діабет.
Що робити з зеленим гарбузом?
Зберігання гарбуза Переберіть всі зібрані плоди. Ті, які зовсім зелені, пошкоджені – відразу переробляйте.
Гарбуз – користь і шкода для здоров’я, вплив на організм
Дієтологи радять вживати гарбуз при туберкульозі, атеросклерозі, запорі, діабеті, подагрі, жовчнокам’яній хворобі. М’якуш гарбуза рекомендують вагітним та дітям.