Як виробляється фуа-гра?
Фуа-гра виробляється методом, так званого, "гаважу" – примусового годування, у період якого трубку вставляють у горло птахів 2–3 рази на день протягом 2 тижнів (для качок) та 3 тижнів (для гусок), щоб закачати велику кількість їжі в їх тіло, набагато більше, ніж вони б добровільно вживали.
Де заборонена фуагра?
Виробництво фуа-гра заборонили в Аргентині, Ізраїлі, більшості країн ЄС, деяких штатах США. Примусове годування, як метод виробництва фуа-гра, прямо або побічно заборонено в більшості країн-членів ЄС. У деяких з них насильницьке годування тварин для виробництва фуа-гра вважається кримінальним злочином.
Як називають гусячу печінку?
Фуа-гра — це штучно збільшена гусяча чи качина печінка, яку отримують шляхом насильного відгодовування, що має назву — гаваж. Для того, щоб печінка могла називатись фуа-гра, вона повинна важити від 700 грамів для гусей, 300-400 грамів для качок.
Фуа-гра — Вікіпедія
Фуа́-гра́ (фр. foie gras) — гусяча або качача печінка, яку штучно збільшують шляхом відгодівлі. Також паштет з гусячої печінки і символ гастрономічного шику — вважається винаходом французьких кулінарів, традиційна різдвяна страва у Франції.…