Плоди суничного фізалісу їдять в свіжому вигляді, використовують для приготування варення, повидла, джему, киселів, компотів, цукатів і т. д. висушений в духовці фізаліс суничний нагадує родзинки, звідси одна з його назв "ізюмний".
Який фізаліс можна їсти?
При цьому фізаліс, який можна їсти, буває двох типів – суничний і овочевий. Кеш
Як правильно їсти фізаліс?
В сирому вигляді використовують в салатах, вінегретах, супах, для приготування овочевої ікри. З фізалісу готують компоти, варення, джеми, мармелад, желейні цукерки, цукати, начинки пирогів, киселі, пюре, солять і маринують як помідори, соуси, а також висушують як родзинки.
Як використовувати фізаліс?
Якщо бажаєш отримати максимум корисних елементів, ласуй сирим фізалісом. До речі, ці ягідки можна додавати в різноманітні салати й закуски, а солодкуватий пряний смак чудово доповнить будь-яку страву. Плоди дерев'янистої рослини ідеально підійдуть для приготування десертів, соусів та напоїв.
Фізаліс: як правильно їсти, корисні властивості | Ранок
Як правильно їсти фізаліс Цю ягоду можна вживати сирою або вареною чи маринованою. Головне – промити продукт гарячою водою перед тим, як їсти, аби прибрати наліт зі шкірочки.