Солодкі плоди їдять сирими, сушать, як родзинки, або ж роблять з них джеми, варення і компоти. А гіркуваті на смак – маринують і консервують, як овочі. Досвід показує, що їстівна рослина-однорічка фізаліс досить невибаглива.4 груд. 2012 р.
Що можна зробити з фізалісу?
Так, наприклад, плоди цієї рослини, що мають солодкий фруктово-ягідний смак, використовують для оформлення десертів і для приготування варення. Крім того, фізаліс можна запікати, обсмажувати, гасити, готувати з нього всілякі маринади, вживати в квашене, зацукровані, сирому, солоному або сушеному вигляді. Кеш
Як сіяти фізаліс в домашніх умовах?
Посів фізаліса Сіють фізаліс у квітні або на початку травня негусто в борозенки, зберігаючи між рядами інтервал приблизно 30 см. Коли з'являться сходи, їх проріджують, щоб відстань між сіянцями вийшла близько 25 см. КешСхожі
Де використовують фізаліс?
З фізалісу готують компоти, варення, джеми, мармелад, желейні цукерки, цукати, начинки пирогів, киселі, пюре, солять і маринують як помідори, соуси, а також висушують як родзинки. Сушений фізаліс має солодкий смак, що нагадує смак родзинок, може бути використаний для компотів.
Фізаліс овочевий корисні властивості рецепти приготування