Як правильно сушити листя смородини?
Можна брати листя і садових, і дикорослих кущів чорної смородини. Листя збирають до дозрівання плодів, оптимальний час — під час цвітіння. Зібране сушать у тіні або у добре провітрюваному приміщенні. Для цілорічного вживання молоде листя можна заквашувати у розсолі.
Як приготувати чай з листя смородини?
ягід смородини залити 1 склянкою окропу, настояти 1-2 години, процідити, пити по 1-2 склянки 2 рази на день. Настій: 1 ст. л. листя залити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв., пити по 1/2 склянки 2-3 рази на день замість чаю.
Як зробити ферментований чай в домашніх умовах?
Вдома підготовлені листя (пом'яті або перепущені через м'ясорубку) потрібно укласти в ємність, накрити вологою тканиною, злегка прикрити кришкою, і залишити, час від часу нюхаючи ферментують сировину. Ключовий момент – пік аромату.
Ферментація листя смородини для чаю в домашніх умовах
Що собою являє ферментований продукт для чаю, спробуємо розібратися. Ферментація – це процес трансформації нерозчинних сегментів листових пластин в їх розчинний стан. Така процедура забезпечує хорошу засвоюваність організмом. Ферментування являє собою неодмінну частину …