Фенхель і кріп — два схожих один на одного рослини з пухнастими тонкими листками і непримітними жовтими квіточками, зібраними в парасольки. Обидва рослини ароматні, але одне називають знайомим словом кріп, а друге іменують незвично – фенхель.
Яка дія фенхелю?
Плоди фенхелю звичайного мають секретолітичні, вітрогінні властивості. Їх застосовують при спазмах кишечнику, метеоризмі, диспепсії, при жовчнокам'яній та нирковокам'яній хворобах (мають відхаркувальну і молокогінну дію). Плоди входять до складу вітрогінного та грудного зборів.
Для чого пити фенхель?
Відвар та настій листя заспокоює біль у горлі та усуває проблеми з диханням. Їх застосовують при бронхітах та кашлюку. Ефірна олія фенхелю чудово очищає організм, виводить шлаки та токсини, особливо у тих, хто захоплюється їжею та алкоголем. Вона має гепатопротекторну дію і допомагає при токсичних ураженнях печінки.
Як правильно приготувати фенхель?
Нагріти олію у великій сковорідці і обсмажити скибки фенхелю з обох сторін до м'якості і злегка золотистого кольору. Посипати сіллю і перцем. Якщо фенхель ще буде твердуватим, викласти його у вогнетривку посудину і поставити у духовку на 5-7 хв. для повного його приготування.
Фенхель або кріп – як знайти відмінності – Фермер
Може бути, тому і плутають ці дві рослини, які є одне одному далекими родичами, інформує Ukr.Media. Кріп — аромат свіжості. Кріп — однорічна рослина …