Головна перевага садового вару полягає в простоті його використання. У застиглому стані вар легко наноситься на деревні рани, не бруднить руки та одяг, швидко пристає до поверхні. Також після застигання садовий вар відмінно утримує вологу, що не дає рані пересихати.29 квіт. 2020 р.
Для чого використовують Садовий вар?
Садовий вар — легкоплавка, м'яка смолиста речовина, нерозчинна у воді для замазування місця зрізів гілок дерев (у діаметрі від 1 см і більше). Він надійно й надовго стягує рану, утворюючи захисний шар. Як вар краще не використовувати фарбу, у тому числі олійну.
Як обробляти дерева садовим варом?
Садовий вар наносять тонким шаром (приблизно 1 мм) на свіжі або свіжооброблені та підсушені ранові поверхні. Робити це краще за допомогою дерев'яної лопатки або пластмасового шпателя. Інструмент перед застосуванням обов'язково ретельно миють і дезінфікують. Кеш
Як зробити в домашніх умовах Садовий вар?
Переважнішими є такі пропорції: 200 г каніфолі, 400 г бджолиного воску і 200 г баранячого жиру. В окремих ємкостях розтоплюють на вогні віск і каніфоль, а потім змішують їх. Потім додають жир і тонкою цівкою виливають у холодну воду. Застиглий вар виймають з води і скачують з нього кульку.
Садовий вар — Вікіпедія