Чому столовий буряк не солодкий?
Буряк виростає дрібним і не солодким, якщо росте на ґрунтах, які його не влаштовують. А любить він багаті перегноєм, повітря — і вологовмісні ґрунти. Тому його краще розміщувати на ділянках, де в минулому році вносилася органіка. Дрібними коренеплоди виростають при дуже густому посіві.
Для чого використовують цукровий буряк?
З цукрових буряків виробляють, крім цукру, патоку, з якої одержують спиртові дріжджі, гліцерин тощо. Гичку використовують як корми для свійських тварин.
Де вирощують цукровий буряк в світі?
Цукрові буряки вирощують у багатьох країнах світу. Близько 80 % усіх посівних площ та валового збору цукрових буряків припадає на Європу. Найбільші посівні площі цукрових буряків зосереджені в Україні, Росії, Франції, США, Польщі, Німеччині, Італії, Румунії, Чехії, Словаччині, Англії, Бельгії, Угорщині.
Цукровий буряк: походження солодкого коренеплоду та цікаві …